Hernia hiatala

Este penetrarea unei parti a stomacului in cavitatea toracica al caror cauze pot fi o afectiune congenitala sau dobindita(obezitate,sarcina,constipatie etc).Aceasta trecere a extremitatii superioare a stomacului prin orificiu hiatal apare cind mijloacele de fixare ale stomacului a apartii inferioare a esofagului sint slabite.Semnele bolii sint: refluxul gastro esofagian este cel mai evocator(arsura in spatele sternului)care este posturală (durere se accentueaza atunci când crește presiunea pe abdomen).Dar alte semne pot sugera diagnosticul:regurgitatii,citeodata vomismente dupa masa ,durere in epigastru,aerofagie, dispnee dupa masa,crize de sughit,crampe,poate exista si o tuse reflexa,palpitaii, pseudoangina, durere la înghițire;o anemie discreta, cu paloare și oboseală din cauza micro-hemoragii gastro-intestinale; Tromboza venoasa la nivelul membrelor inferioare (flebită);Vărsături de sânge (hematemeza)
Alte boli ale tractului digestiv sunt adesea asociate și ar trebui să fie urmărite în mod sistematic: calculi biliari, ulcere, gastrite, diverticuloza colonului. De obicei găsim o hernie hiatala la aceste ultime afectiuni..
Examinări și analize
Deja pe radiografia toracică și laterala, medicul poate observa, uneori, lipsa de buzunar cu aer gastric. In special examenul tranzit esogastroduodenal , pe ecranul de radiologie, va arăta hernie hiatala posibila si refluxul gastroesofagian.
Fibroscopia confirma diagnosticul si complicatiile (esofagita de reflux gastroesofagian).

Tratament
Reguli de igienă și nutriție sunt aceleași ca și cele de la reflux gastroesofagian:
Pierdere in greutate, daca exista excesul de greutate;faceti activitate fizica moderata
Aportul alimentar fractionat , sa avem mai degrabă 5 sau 6 mese mici, ușoare decit 2 mese abundente;
Evitați băuturile răcoritoare, condimente, cafea, grasimi , alcoolul,fructele acide;
Evitati alimentele, cum ar fi mâncărurile grase care se digera lent;condimentele puternice,evitati legumele cu multe fibre celulozice ca varza , praz; evitati cantitati de lichide mari seara
Evitați tutunul;
Luați masa seara cu mult inainte de culcare si evitati siesta după masa de prânz;nu va culcati imediat dupa masa, ramineti in pozitie asezat sau plimbati-va.
Evitati purtarea de brâuri, corsete sau curele prea stranse;pentru barbati sa foloseasca bretelele este indicat
Ridicati capul patului;dormiti in pozitie ridicata in timpul noptii pe mai multe perne
Evitați postura aplecat înainte mai ales imediat dupa masa.

În herniile prin alunecare , tratamentul chirurgical este indicat în cazul în care există un reflux semnificativ și supărător, în ciuda tratamentului corect sau în caz de esofagita severa.
Pentru a vizualiza intregul continut trebuie sa va autentificati donand un "Abonament" prin apasarea pe BUY NOW ,dupa care veti primi pe email datele de autentificare

CA Antiacide ,anti reflux si antispastic se pot folosi si:

suc de cartofi cruzi foarte alcalinizant cu 3 linguri înainte de cele două mese principale.
Gel oral de aloe vera: 1-2 linguri dupa sau intre mese. Il înghițim încet în înghițituri mici.

ulei de catina, capsule 500 mg comprimate masticabile, în așa fel încât uleiul să curgă în esofag . 3 capsule pe zi.

Patlagina (Plantago major) sub formă de decoct. 30 g de frunze pentru 1 litru de apă. Bea o ceasca dupa fiecare masa. Utile pentru proprietatile sale anti-inflamatorii și de vindecare.
Ca antispastic si
Extract de muguri de tei (Tilia tomentosa) este un antispastic eficient, recomandat în special în cazuri de hernie sau reflux cu spasme. De asemenea, acționează asupra întregului tract digestiv, cu un sedativ calmante.Il însoțește și completează acțiunea extract din mugurii smochin. Tilia Tomentosa 1DH: 30 de picaturi de 2-3 ori pe zi.
ATENTIE ACESTE INFORMATII SINT CU TITLUL INFORMATIV , CONSULTATI MEDICUL PT ORICE AFECTIUNE!

Lasă un răspuns