Constipatie

Constipație

Definiția “medicala” pt constipatie este următoarea: lipsa de scaun timp de trei zile sau mai mult. Acest lucru poate fi ocazional sau cronic.

Cauze organice sunt rare. Acestea sunt obstacolele la “ieșire”. În astfel de cazuri, constipatia este un simptom al bolii de bază. Orice constipatie inexplicabile recenta ar trebui să conducă la o consultație medicală.

Cauzele functionale sunt multiple:

. Erori dietetice.
. Chirurgie.
. Călătorie.
. Tratament medical.
. Deshidratarea asociată cu febră, de exemplu.
. Perturbarea obiceiurile si programului.
. Stres.
. Sarcina.

În rezumat, anumite boli, anumite medicamente, sarcina, teama de a merge la baie din cauza durerii anale și abuzul de laxative poate provoca constipatie. Prin urmare, nu ar trebui să se neglijeze să vorbim de problema acesta cu medicul lodvs..

În cele mai multe cazuri, cu toate acestea, constipație este de origine funcțională . Principalii factori sunt lipsa de exercitii fizice, o dieta saraca in fibre, consumul de apa insuficient, oboseala, stresul și neglijarea să se meargă la baie atunci când este necesar.

Sfaturi și trucuri.

. Nu amâne o dorinta de a merge la baie.
. Compenseaza sistematic pierderile de lichid în caz de febră, transpirație, accident vascular cerebral de căldură, sport, diaree …
. Bea între un litru și jumătate până la doi litri de apa pe zi. Cafea, ceai, alcool, nu contează în acest volum, de fapt, ele sunt diuretice si perturba echilibrul fluidelor în organism.
. Gaseste un moment în care puteți merge “sa te relaxezi” la toaletă, chiar dacă dorința de a defeca nu este prezenta. Planuieste sa te ocupi cu ceva (jocuri, lectura …) minimum un sfert de ora, o dată pe zi, la aceeași distanță de la micul dejun. Acest lucru creează reflex, iar stabilirea și ocupatia sunt sa consolideze acest reflex.
. Tranzit intestinal în dimineața, la trezire sau la scurt timp după micul dejun, deci este perioada de timp optima cea mai buna. Este de dorit să urmeze aceeași oră în fiecare zi.
. Bea un pahar mare de apă rece în timpul micul dejun.
. Iar pentru cei pentru care nu este contraindicat , o șansă în plus pe partea dvs, oferindu-vă o ceașcă de cafea,care este accelerator de tranzit excelent.
. Luați în considerare, de asemenea, ulei de masline virgin . E excelent pt. sanatate , ajută la îmbunătățirea tranzitului. Facati-va un obiceiul de a lua o lingurita dimineata, pe stomacul gol, alege o calitate excelentă. Pentru cei care nu le place gustul, este posibil să adăugați câteva picături de suc de lamaie.

Urmatoarele alimente activeaza tranzitul și să ofere un tranzit intestinal mai bun: sfecla, ridichiile, andive, păstârnac, ovăz, grâu, rubarbă, mere, pere, prune, capsuni si varza.
Varza , sfecla, morcovi, cartofi, cartofi dulci, dovleac, spanac, sfecla, pastarnac, smochine, mere, pere, mure, pepene verde, migdale, seminte de susan și miere sunt alimente care lubrifiaza intestinele și consolideaza digestia si eliminarea.

SFATURI CLINICE RAPIDE :
DESPRE CONSTIPATIE:

Pentru a vizualiza intregul continut trebuie sa va autentificati donand un "Abonament" prin apasarea pe BUY NOW ,dupa care veti primi pe email datele de autentificare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?