Mituri si realitati despre Homeopatie

Mituri și fapte despre HOMEOPATIE:

Mit: Homeopatia are un mod lent de a acționa.
Realitate: Nu chiar. Homeopatia acționează rapid în afecțiuni acute cum ar fi infecții, febră, diaree, etc. Boala cronică și veche, cum ar fi psoriazisul necesita o lungă perioadă de timp pentru a fi tratata, prin urmare, homeopatie a fost etichetată ca acțiune lentă. Se poate spune că homeopatia poate fi mai lentă decât efectul calmantelor, medicamentelor anti-inflamatorii si steroizilor. Trebuie să se știe că homeopatia este mai rapida în tratamentul stărilor cum ar fi alergia, astmul, eczema, migrena, artrita. Homeopatia este ca o broască țestoasă în bine-cunoscuta poveste a broastei testoase si iepurele.

Mit: Homeopatia este utila doar pentru condițiile cronice și nu are nici un rol pentru afectiunile acute
Realitate: Homeopatia este o medicina alternative de mare levaloare pentru boli acute.. Homeopatia este o alternativă reală de tratament pentru condițiile acute.

Mit: Cand avem de a face cu infectiile , nimic nu poate bate antibioticele.
Realitate: Acest credinta gresita este un exemplu de ignoranță in masă în epoca hi-tech, in care trăim .Totusi mereu, mii de practicanți peste tot in lume, au observat în mod repetat și în mod regulat că infecțiile de orice fel, inclusiv infecții bacteriene, răspund frumos la homeopatie și nu sunt necesare antibioticele pentru cele mai multe dintre astfel de condiții. Sunt cazuri rare, când infecția este foarte masiva și organismul si- a pierdut vitalitatea de a se recupera, probabil antibioticele sunt necesare în plus față de homeopatie. Intr-o zi, homeopatia va fi recunoscută ca fiind o măsură de ultimă generație de antibiotic.

Mit: Homeopatia poate ajuta numai probleme funcționale, cum ar fi durere, slăbiciune, în cazul în care nu există schimbări structurale în organism.
Realitate: Homeopatia si-a dovedit eficacitatea pentru tratamentul patologiei structurale. Numeroase cazuri documentate în care inversarea patologiei structurale a avut loc indică adâncimea de acțiune a homeopatie. Scepticii ar trebui să țină ochii deschiși pentru a evalua cazurile documentate.

Mit: Homeopatia este practicat de unii șarlatani și cei care nu au invataturi științifice medicale …
Realitate: Ei bine, homeopatia în cele mai multe părți ale lumii este practicată de către medici convenționale calificați, practicanții medicinii moderne. Fondatorul homeopatie, Dr. Samuel Hahnemann, MD a fost un om de știință german. Și cele mai multi dintre maestrii și pionierii din trecut au fost medici convenționali iluminati. Cei care cred că suntem șarlatani, tocmai am zâmbit…

Mit:. Este homeopatie ar agrava simptomele mele inițial și apoi o sa aducă ameliorari “Sunt speriat de a încerca Homeopatia, deoarece nu îmi pot permite să vad simptomele mele prezente sa fie agravate ,sa fie mai rau decât ceea ce am în acest moment.
Realitate: Nu este adevărat că Homeopatia ar duce la o agravare inițială a simptomelor tale. Dupa ani de practică dedicata și sincera în homeopatie, pot susține că eu nu am vazut o agravare homeopatică !.Agravarea pe care pacientul uneori o poate avea după ce a luat medicamente de obicei coincide cu evoluția bolii în cazul în care în ea se agraveaza in cursul firesc. Acest lucru confirmă faptul că remediile homeopatice sunt de obicei inofensive, dar miturile asociate cu acestea nu sunt.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?