SOS PARINTI : ganditi-va înainte de a vă vaccina cu vac.anti papilomavirusul fiicele dvs
Roberto Gav
vaccinul papilloma
Chiar de un timp „mulți părinți primesc o invitație de la Serviciile de Igienă și Sănătate Publică pentru a aduce fiicele lor să 11-12 ani pentru a le fi vaccinate împotriva papilomavirusul (HPV)
Mulți părinți sunt de acord, deoarece acestea se spune că acest vaccin este sigur si eficient in protejarea de cancer de col uterin.
Realitatea însă este foarte diferita, dar nimeni nu știe, pentru că ASL, care prin lege ar trebui să dea informații complete, corecte și complete, doar prezinta doar o parte a monedei, uitand total incertitudinile, îndoielile și reacțiile adverse ale acestui vaccin care lăsa comunitatea științifică din ce în ce mai nedumerita și cu mai multe întrebări decât certitudini.
Într-adevăr, cu siguranță există doar că nu avem nici o dovadă că acest vaccin este eficient la femei, deoarece ipotezele de capacitatea sa de protecție a cancerului de col uterin este doar o extrapolare a datelor limitate colectate de la foarte puține studii clinice încă neterminate . Mai mult decât atât, chiar mai sigur este faptul că eficacitatea pe doisprezece ani nu este mai mult decât extrapolarea datelor din câteva studii efectuate pe femeile adulte.
Pentru a dezbate pe acest subiect, dr Serravalle am scris o broșură pentru părinți să fie conștienți de ceea ce fac pentru fiicele lor. Aici cu siguranță nu se poate rezuma întreaga carte, dar a dat unele mesaje semnificative pentru a reflecta pentru cei interesați direct sau indirect de acest subiect.
În conformitate cu principiile de farmacologie, un medicament, cum ar fi vaccinul HPV nu ar trebui să fie comercializat, cel puțin atât timp cât nu vor fi date disponibile pe beneficiu real / risc și, prin urmare, nu înainte de a încă 15 ani. Dar azi chiar farmacologii asista uimiti, la o repunere în discuție totală a normelor care au reglementat întotdeauna comercializarea de medicamente și care au fost codificate pentru a proteja pacientul de efecte secundare neașteptate și pentru a limita abuzurile.
Aceste norme nu mai există, pentru că ei au fost preluate de legi și de interese economice ale lobby-ul firmelor farmaceutice . Medicina nu mai este o misiune și nu mai este un serviciu pentru cel care suferă, ci doar un loc de munca supus, ca și toate celelalte locuri de muncă, numai la legile pieței în cazul în care scopul final nu este binele celuilalt, ci realizarea de venituri personale.
Când se propune ceva nou, prin urmare, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să avem timp și să ne informam citind articolele sau pe site-uri de consultanta strict independente de interese partizane .
Acționând în acest fel, părinții vor cunoaște aspecte total ignorate ale acestui vaccin, care însă sunt de o gravitate care nu pot fi neglijate.
Următoarele puncte sunt un rezumat a ceea ce, astăzi, este adevărul științific cu privire la vaccinare papilomavirus:
1) papilomavirus (HPV) este un virus uman foarte comun, care se găsește foarte usor in aparatului genital feminin, de asemenea, indiferent de sex (poate fi, de asemenea, transmise de la mama la copil in timpul nasterii).
2) În majoritatea cazurilor, infectia cu HPV este asimptomatică sau cel mult produce unele veruci pe piele sau a verucilor genitale; dezvoltarea unei etape tumoare benigna este rară și evoluția spre o tumora maligna este excepțională.
3) Există aproximativ 120 de tipuri de acest virus și doar 12 dintre ele sunt potențial cancerigene, dar cancerigenitatea lor se manifestă numai în anumite condiții și, în special, dacă sistemul imunitar al persoanei este deosebit de deprimat și în imposibilitatea de a îndeplini funcțiile sale normale defensive.
4) În orice caz, chiar o infecție cu HPV cu un potențial cancerigen viral ca regresa spontan în 90% din cazuri în termen de 3 ani de la diagnosticare. În 9% din cazuri, cu toate acestea, virusul trăiește toată durata de viață a subiectului care găzduiește fără a provoca tulburări sau probleme (în aceste cazuri, testul HPV este pozitiv, în timp ce testul Papanicolau este întotdeauna negativ).
5) Doar 1% din cazuri, poate fi progresia infecției la o leziune precanceroase și doar 1% din acesta din urmă poate evolua în leziunile canceroase reale și, în orice caz, o face numai după o perioadă de latență aproximativ 20-50 de ani (de exemplu, cancerul apare cu o frecvență de aproximativ 1 din 10.000 de persoane cu HPV și cu o rată a mortalității de 3 la 100.000 de persoane, toate acestea se face numai în prezența o deteriorare gravă a sistemului imunitar). Din acest se pare că marea majoritate a femeilor care are o infecție cu HPV, chiar cu tulpini cu risc ridicat, nu dezvolta cancer dcol uterin.
6) Spre deosebire de țările sărace din lumea a treia, unde cancerul de col uterin este mai frecvent și, prin urmare, mai mult se moare din cauza igienei minime, a unui slab sistem imunitar , dietei sarace si lipsa de control ginecologic Papanicolau, în țările industrializate HPV cancerului de col uterin este intr-o treptată și continuă scădere, iar în cazul în care fiecare femeie după vârsta de 30 a fost supusa unui test Papanicolau simplu la fiecare 3-4 ani, aceasta tumoare ar fi eradicata definitiv și complet pentru că ar fi detectata devreme și, odată identificata într-un stadiu timpuriu de carcinom in situ, au putut fi eliminate cu o procedură simplă, și fără durere ambulatoriu.
7) Deci, decese asociate cu cancer de col uterin, în țările în care există programe de screening-ul periodic, ar putea fi prevenite prin executarea unui test Papanicolau comun și să desfășoare o viață sănătoasă igienica.
8) Testul Papanicolau este un test de screening (nu un test de diagnostic, pentru că evidențiază modificările celulare și nu prezența sau absența virusului) și funcția sa principală este de a identifica populatia de sex feminin, în prezența oricăror modificări celulare precanceroase inainte ca acestea sa devina maligne. Din păcate, în Italia, doar o minoritate de femei (aproximativ 30%) isi fac testul Papanicolau.
9) În proba vaginala luata pentru a efectua un test Papanicolau se poate face testul pentru HPV. Acest test nu spune dacă pacientul este bolnav sau nu ( simpla prezență a virusului nu implică o boală), dar este o testare a riscului de cancer, deoarece identifică prezența sau absența HPV și spune că în cazul în care acest lucru este un genotip scăzut sau risc ridicat oncogen iar apoi, dacă femeia trebuie să fie supusă la testul Papanicolau frecvent (în fiecare an) sau nu (la fiecare 3-4 ani).
10) vaccin HPV (atât bivalentă , tetravalent) stimulează sistemul imunitar, pentru a forma anticorpi impotriva doua dintre cele 12 tipuri de HPV cu potențial cancerigen sunt cele două tipuri mai frecvente, dar ele sunt doar 2 și apoi efectul protector al vaccin, chiar dacă ar fi de 100% pentru aceste două tipuri, în fiecare caz este de 0% la celelalte 11 tipuri. Cu toate acestea, deoarece HPV are mai mult de 20 de ani pentru a trece de la o stare de tumori benigne (displazie), la care a tumorii maligne și datele de experimentare a acestui vaccin a inceput abia acum cinci ani, trebuie să așteptăm încă 15 ani pentru a afla dacă vaccinul protejeaza eficient fata de cele două tipuri.
11) Mai precis, vorbim despre datele concrete pe care le avem astăzi și nu a extrapolări statistice, putem spune cu siguranță că vaccinul HPV pare a fi semnificativ eficiente numai în dispazie cervicala intraepitelială de grad 2 displazie (CIN 2), care este o leziune care în 40% din cazuri regresa spontan și nu necesită nici un tratament, iar restul de 60% poate fi ușor eliminat in ambulator. Datele de eficacitate a vacinului asupra displaziei de col uterin grad intraepiteliala 3 (CIN 3) sau adenocarcinom in situ sunt total insuficiente pentru a trage concluzii. În ceea ce privește datele de eficacitate a vaccinului împotriva carcinomului de col uterin evident, se poate spune că datele nu sunt total insuficiente, dar care sunt complet inexistente.
12) Un număr relativ mic de fete (aproximativ 1.200), cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani, au fost înrolate în studiile clinice care au evaluat eficacitatea vaccinului. Dintre aceste fete, care reprezintă populația țintă a vaccinării curente anti-virus papiloma, doar 100 de fete avut 9 ani și cel mai tinere a fost urmat doar de 2 ani. Este clar că nu se poate cu siguranță de la aceste date pentru a planifica o vaccinare în masă împotriva unui virus care cauzeaza o boala canceroasă după cel puțin 20-30 de ani de organism viu.
13) Știm că decizia de a vaccina fetele tinere de 11-12 ani este legat de probabilitatea scăzută ca aceste fete au avut relații sexuale, și, prin urmare au fost infectate cu HPV, pentru că știți că acest vaccin este eficient numai în cazul în persoană nu vine în contact cu virusul. Acest lucru, însă, nu justifică cel mai puțin vaccinările în masă, pentru că utilizarea pe scară largă a unui medicament este justificată numai dacă sunteți sigur că tratamentul este eficient si bine tolerat, dar în acest caz nu se știe nimic nici despre eficacitatea anti-tumorala sau despre efectele secundare ale vaccinului, și atunci se poate concluziona doar că aceste vaccinari in masa sunt doar experimentari in masă și în plus sunt responsabilitatea exclusivă a persoanelor care trebuie să plătească vaccinul și experimenteaza pe propria piele prejudiciile..
14) Sistemul VAERS (Vaccine Adverse Event Report System), care colectează rapoartele de reacții adverse în timpul și după vaccinare, a colectat până la sfârșitul lunii februarie 2008, mai mult de 5300 de reacții adverse după vaccinarea cu vaccin tetravalent Gardasil ®, pe o total de aproximativ 8 milioane de doze vândut. Potrivit companiei de fabricație, 2-4% din toate efectele secundare ale vaccinului au avut efecte grave, în timp ce functie de la Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), aceste efecte s-au ridicat la aproximativ 5%. Până în prezent au fost raportate 10 de decese în rândul fetelor / femeilor vaccinate, dar compania Fabricația reasigură spunând că „evenimentele raportate au fost în concordanță cu evenimente așteptate în populația sănătoasă.”FDA (Food and Drug Administration) a primit, de asemenea, 28 de rapoarte de avort după administrarea vaccinului Gardasil ® ,a 77 de femei gravide (28/77: 36%); 5 mai femei au experimentat grave probleme in sarcinii si a sanatatii fatului.
15) Alte reacții adverse mai puțin grave, au fost următoarele: dureri de cap, febră, greață, amețeli, vărsături, diaree, dureri musculare, bronhospasm, astm, urticarie, gastroenterită, mialgii, tromboza, boala inflamatorie pelvina, artrita juvenila, artrita reumatoidă și artrita nespecifice, leșin, senzație de amorțeală prelungită la nivelul membrelor, paralizie periferică, paralizie facială, sindromul Guillain-Barre, convulsii, encefalopatie, etc.
16) Aceste efecte secundare ale vaccinului, desigur, nu a avut loc în timpul studiilor clinice controlate efectuate de către companie de producție, pentru că acesta din urmă au fost doar efectele care au apărut în ultimele 14 zile după fiecare administrare, o perioadă extrem de inadecvate pentru un tratament care ar trebui să si mențina efectele sale ani de zile, mai ales pentru un vaccin viral vaccin viral (amintiți-vă că manipularea virusurilor oncogene este foarte periculoasa, pentru că virusurile evolueaza foarte ușor și acest virus se dovedește a fi foarte variabilă, în scopul de a avea mai mult de 120 de tipuri ).
17) De fapt, un mare pericol al acestei vaccinare, ca toate vaccinurile la virusurile oncogene, este că, chiar dacă ar fi adevărat că vaccinarea reduce frecvența infecției cu două tipuri oncogene de HPV, este foarte probabil ca acest lucru va duce la o creștere procentuală a frecvenței altor oncogene virale acum mai puțin frecvente și mai mici decât cele ale vaccinului. Asta este, așa cum deja sunt documentate cu alte vaccinuri, o vaccinare masivă împotriva a două tipuri de HPV pot induce mutații virale care pot schimba virulența tipurilor patogenice cu risc ridicat oncogene pe le care stim astăzi, fapt care induce selectarea altor tipuri de HPV virale mult mai oncogene și agresivă decat cele prazente astazi.
18) Utilizarea vaccinului este un cost enorm pentru statul în care se distribuie gratuit, fără nici un beneficiu real, pentru că femeile vaccinate ar trebui să continue să efectueze examinările ginecologice si testul Papanicolau, fie pentru că ar putea fi infectate cu alte tipuri de HPV care nu sunt acoperite de vaccin, și pentru că nimeni nu știe destul de cât de eficientă e protecția vaccinului, și chiar cat timp dureaza (credeți că această vaccinare protejează timp de aproximativ 5-6 ani, dar este o presupunere fără bază științifică). Mai mult decât atât, cheltuielile masive pe care statul trebuie să le suporte pentru a finanța anti-HPV vaccinare implică încetarea finanțării din alte domenii ale sănătății publice, în timp ce, ca test simplu și ieftin de examinare Papanicolau este perfect capabil de a diagnostica pentru un timp cancerul de col uterin la starea inițială de displazie simpla, ar fi mai logic, mai economic si total lipsit de riscuri actuale și viitoare pentru a finanța o campanie de sensibilizare a femeilor sa fie supuse testelor Papanicolau regulat, mai degrabă decât a finanța un vaccin a căror eficiență, durabilitate timp și siguranță sunt încă in curs de a fi dovedite.
29) În concluzie, campania publicitara că vaccinul HPV este capabil de a preveni dezvoltarea a toate cazurile de cancer de col uterin, nu este corecta. Activitățile de de presiune pt comercializare exercitate de către producătorii de medicamente , a început chiar înainte de autorizarea introducerii pe piață a vaccinului și este arătată mai presant acum, facand dificil să se faca o cântărire a problemei in liniste , atât din punct de vedere științific căt si politic și social.
Unii cercetători, într-un ton un pic „ironic, a declarat că tinerele de doisprezece ani care vor fi vaccinate în următorii câțiva ani vor fi” cobai „, care le va permite întreprinderilor vanzatoare din acest vaccin pentru a câștiga banii necesari pentru a efectua studii suplimentare care vizează îmbunătățirea vaccinarii . Prin urmare, este ca și cum aceste fete sunt sacrificate involuntar și gratuit pentru Progresul Stiintei!
Pentru mult mai multe perspective și informații despre acest subiect, invit cititorul să citească cartea din care am extrapolat aceste date (vaccinarea papilomavirus? Ceea ce trebuie să știți înainte de a vă decide. Salus Infirmorum Edizioni, Padova, 2009).
bibliografie
Gava R., E. Serravalle vaccina papilomavirusul? Ceea ce trebuie să știți înainte de a decide. Ediții Salus Infirmorum, Padova, două ed., 2009.
Gava R. pediatrice vaccinare. Revizuirea cunoștințelor științifice. Ediții Salus Infirmorum, Padova, ed. A 2-1 repr., 2010.